Maak je klaar

Voor de toekomst

Het programma

Opening
  • 10:00 – Plenaire opening

  • 10:15  uur – inspirerende en verrassende keynote spreker

Workshops
  • 11:30 uur – drie workhop rondes naar eigen keuze – met thema’s als werving, marketing, verandermanagement, security, werkgeluk en strategiebepaling

Panel
  • 16:00  uur – paneldiscussie “De (digitale) toekomst van het notariaat”

Borrel
  • 17:00  uur – netwerkborrel

Maak kennis met de dagvoorzitters

Dorien Bartels
Dorien BartelsManager Customer Care - Van Brug Software
Dorien Bartels is zelf gestart als klerk in het notariaat. Met die ervaring heeft ze na 10 jaar notariaat de overstap gemaakt naar de automatisering. Bij Van Brug Software stuurt zij het Customer Care team aan – de mensen die de klanten iedere dag ondersteunen, begeleiden én adviseren in hun dagelijkse praktijk.
Ebbo Haantjes
Ebbo HaantjesDirector Legal Services - Sdu
Ebbo heeft een brede basis in het notariaat. Hij maakte de overstap naar Sdu toen hij werkzaam was bij NautaDutilh. In zijn huidige rol maakt hij met Sdu de transitie van uitgever naar legal service provider om zo juristen te ondersteunen in hun werkproces.

Kies drie van de zeven inspirerende workshops!

Werken met plezier en goed presteren

Heb je veel plezier in je werk en wil je dat zo houden? Of wil je méér plezier in je werk? Je maakt kennis met de zeven bronnen van arbeidsvreugde en krijgt een praktisch meetinstrument. Zo krijg je meer inzicht in wat jou persoonlijk plezier geeft in je werk én hoe je daar meer van kunt krijgen. Je leert onder andere hoe je de bronnen kunt gebruiken voor meer diepgang in je jaargesprekken en voor grip op werkdruk. Leidinggevenden kunnen hun medewerkers inspireren tot meer werkplezier en prestaties.

Verandermanagement: Beïnvloeding en onderhandeling

Mensen zijn gewoontedieren die moeilijk hun routines van gedrag kunnen doorbreken. De grondslag hiervan ligt in de evolutionaire kenmerken van mensen. Binnen organisaties wordt door contextuele ontwikkelingen wel een beroep gedaan op het aanpassings- en verandervermogen van mensen. In de workshop gaat prof. dr. Rob Blomme in op de condities voor mensen om gewoontes en routines te doorbreken en organisatieverandering mogelijk te maken.

Gaat het Notariaat de horeca achterna?

Bij vrijwel alle cafés en restaurant hangen vacatures. Veel horecazaken zijn deels gesloten omdat ze de roosters niet rond krijgen. Ook sommige lagere scholen kennen een vergelijkbaar probleem voor onderwijzers en sommigen zijn overgegaan op een vierdaagse schoolweek. Staat iets dergelijks het notariaat te wachten? Wat kun je doen als werkgever? Hoe word je aantrekkelijk in een te krappe arbeidsmarkt? Hoe val je op? Wat kun je bieden?

Christ'l Dullaert
Optimaliseren van je dienstverlening en werkwijze

Cliënten weten steeds beter wat ze verwachten van dienstverleners. Dat geldt ook voor notariële diensten, waar de inhoud voor veel cliënten wat abstract is en de wijze van dienstverlening steeds belangrijker wordt voor tevredenheid. Ook voor jou is het dus belangrijk te weten waar je cliënten blij van worden, daar met jouw dienstverlening goed op in te spelen en dat goed zichtbaar te maken. En vervolgens de interne werkprocessen daar optimaal op aan te sluiten zodat jouw dienstverlening consistent én efficiënt is. Het resultaat is hoge client tevredenheid én lagere kosten, wat goed is voor omzet en winstgevendheid. Dat klinkt eenvoudig – en dat kan het ook zijn. In deze workshop gaan we in op al deze aspecten en bespreken hoe je dit eenvoudig maar goed aan kunt pakken.

Harm Cammel, Partner bij Voxius

Het kip ei dilemma bij LegalTech. Eerst de technologie of eerst het proces aanpakken, waar te beginnen

Door de ontwikkeling van de technologie, komen er in de juridische markt steeds meer LegalTech toepassingen bij. Waar er 10 jaar terug slechts een handvol aanbieders van document automatiseringsoplossingen waren, zijn er inmiddels wereldwijd meer dan 250. Er is dus echt keuze te over. Al deze oplossingen zijn er op gericht om het werkproces van de jurist te vergemakkelijken en te verbeteren. Maar hoe zorg je er nu voor dat als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dat deze techniek ook daadwerkelijk voor je gaat werken. Met voorbeelden uit de praktijk (zoals Evidend, het digitale aandeelhoudersregister van Sdu), neemt deze workshop je mee in hoe je naar (werk)processen kan kijken, kan herkennen waar deze waarde toevoegen en waar in deze processen LegalTech kan worden ingezet. Met als doel dat je aan het einde van de workshop dit op jouw eigen processen kan toepassen.

Houd de security van jouw kantoor op peil met deze 10 best-practices

Het zal je maar gebeuren. Jouw kantoor wordt aangevallen door hackers en wekenlang digitaal gegijzeld. Het enige wat je kunt doen om weer beschikking te hebben over jouw gegevens is betalen… Het is helaas geen uitzondering meer vandaag de dag. Hoe kun je dit als kantoor voorkomen? En welke mensen en leveranciers moet je hier in betrekken? Lex Jansze, corporate information security officer bij PinkRoccade Healthcare en TSS, neemt je mee in zijn jarenlange ervaring in de (cyber) security. Met 10 praktische do’s en don’ts kun je direct aan de slag met het veilig houden van de gegevens op jouw kantoor.

Basis Online Marketing voor het Notariaat

Tijdens deze workshop neemt Lars van Maatwerk Online je mee in de mogelijkheden van online marketing in de branche. Verwacht geen ingewikkelde zaken maar echt een basisoverzicht van de online marketing mogelijkheden. Je leert de basis van bijvoorbeeld Google en Meta (Facebook). Je loopt de zaal geïnspireerd uit en beseft: wij moeten iets met online marketing.

Volg de paneldiscussie: De (digitale) toekomst van het notariaat

Isabelle Cox
Isabelle CoxBestuurslid
Isabelle is bestuurslid bij de KNB en Notaris en Partner bij Olenz Notarissen
Lars Boellaard
Lars BoellaardNotaris
Lars Boellaard is Notaris en Managing Partner bij Westport Notarissen
Anne Postuma
Anne PostumaKandidaat-notaris
Anne Postuma is kandidaat-notaris bij VDB Advocaten Notarissen
Pablo van Klinken
Pablo van KlinkenOndernemer
Pablo is ondernemer en oprichter van onder andere Notariële Diensten
Chris Nugteren
Chris NugterenManaging Director
Chris Nugteren is Managing Director bij Total Specific solutions, en onder andere verantwoordelijk voor Van Brug Software, Notarisdossier en Quantaris

Notariaat van de Toekomst

Hét  congres waar je bij moet zijn in 2023!

Zorg dat je erbij bent op 9 februari 2023

Neem deel aan het congres